Home

Gouden IJsvogel voor Richard van Woerkom

Gouden IJsvogel voor Richard van Woerkom Biddinghuizen - 21 oktober 2008.  Richard van Woerkom heeft uit handen van de Biddinghuizense dorpsvoorzitter Jan van de Wiel de Gouden IJsvogel opgespeld gekregen.

Van Woerkom kreeg de erespeld ondermeer uitgereikt als oprichter van Biddinghuizen Vooruit! een groep die als denktank voor het dorp fungeert en kweekvijver is voor bestuurlijke vrijwilligers.

Spiraal
"Hoe zou Biddinghuizen er nu uit hebben gezien als Richard van Woerkom vijf jaar geleden geen actie had ondernomen? Niemand weet het, maar feit is dat Van Woerkom degene is geweest die de negatieve spiraal waarin Biddinghuizen zich bevond wist om te buigen naar een positieve", aldus Dorpsvoorzitter Van de Wiel.Een jaar of vijf geleden bevond Biddinghuizen zich in het trieste dieptepunt van haar bestaan. De oude woonwijken waren aan verpaupering onderhevig, Dorpsbelangen was op sterven na dood en Biddinghuizen had de twijfelachtige eer het hoogste percentage zwaksociale gezinnen van Flevoland binnen de dorpsgrenzen te huisvesten en werd ‘het afvoerputje van Flevoland’ genoemd.

Dorpsgevoel
Van Woerkom besloot dat er iets moest gebeuren om het ooit zo gewaardeerde dorpsgevoel terug te brengen en het tij ten goede te keren. Hij richtte, samen met een aantal betrokken Biddinghuizenaren, een groep op die zich ‘Biddinghuizen Vooruit! noemt. Een denktank van mensen die veelal achter de schermen en in de wandelgangen hun werk doet, maar niet zonder resultaat.

Bloei
Het bruist als nooit tevoren in Biddinghuizen. Dorpsbelangen floreert, aan vrijwilligers geen gebrek. Het winkelcentrum is vernieuwd, de oude wijken zijn of worden gerenoveerd. Biddinghuizen Vooruit! blijkt in de praktijk tevens een kweekvijver te zijn voor bestuurlijke vrijwilligers die, samen met de inwoners, het dorp weer tot bloei brengen. De initiatieven in het dorp volgen elkaar in hoog tempo op.

Pad
Van Woerkom is nog steeds lid van Biddinghuizen Vooruit! Hij is tevens bestuurlijk actief geweest bij de realisatie van het wandelpad rond het dorp, dat vorig jaar met behulp van honderden vrijwilligers gerealiseerd werd. Tevens is hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Kerstmarkt, de braderieën en als vrijwilliger van Dorpsbelangen.

Het is voor de vijfde keer dat de Gouden IJsvogel werd uitgereikt. In voorgaande jaren werden Gezinus Broeksema, Joke Harms, Sharon Kips en Carla van Dijk met de gouden speld beloond.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat