Home

Ben en Alfred verbeteren eiergooirecord

Ben en Alfred verbeteren eiergooirecord Biddinghuizen - 30 april 2008.  Met een onwaarschijnlijke afstand van 51 meter en 10 centimeter hebben Ben & Alfred vanmiddag de eiergooiwedstrijd, onderdeel van de Koninginnedagactiviteiten, op hun naam gezet.

Het tweetal, met Alfred van Luenen als aangooier, kwam hiermee ruim acht meter verder dan Frans & John (42,80m). Derde werden Bert & Martijn met een afstand van 40,10 meter. De drie verste afstanden waren overigens allemaal verder dan het oude record dat vorig jaar werd gezet.


Het winnende ei

Kijksport
Het concept van eiergooien is eenvoudig. De ene persoon gooit een rauw ei zo ver mogelijk en de ander probeert deze heel te vangen. Dat er hier en daar een ei het publiek in vliegt of bij de ontvanger (of gooier) uiteen spat, maakt het een vermakelijk geheel. De hele middag kon gratis worden deelgenomen aan de wedstrijd, waarbij menigeen met een andere partner nog een poging deed.EGV
Hoewel het bij deze wedstrijd gaat om het halen van de langste afstand, was er wat ons betreft ook een originaliteitsprijs uit te reiken. Een aantal van de deelnemers had zich – in lichtblauw tenue, met trainer, coach en windmeter – als team verenigd, met de toepasselijke naam "E.G.V. De Eijsvogels".


E.G.V. De Eijsvogels

De organisatie kan, mede door het mooie weer, terug kijken op een geslaagde tweede editie van het eiergooien.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat