Home

- Programma

De werkgroep van het opdreef festival heeft weer een mooi programma samengesteld.
Er staan bijvoorbeeld weer traditionele onderdelen op het programma, maar dit jaar zijn er ook een paar nieuwe onderdelen, zie het programma wat er allemaal te doen is deze week.

 

Woensdag 4 oktober:

Biddinghuizen in beweging van 09.00 tot 09.30 uur
Biddinghuizen heeft de leeftijd van 60 jaar al gehaald, om daar nog vele jaren bij te mogen tellen moet je fit en gezond blijven. Samen met de instructeurs van the Fitnesclub Biddinghuizen starten we iedere dag met een workout in de feesttent. Doet u ook mee? Deze workout is samengesteld dat jong en oud mee kan doen. Deelname is gratis.

Biddinghuizen 60 JR live van 10.00 tot 10.30 uur
Een half uur durend informatief praatprogramma waarin onze presentator Rob Uijtenbroek je meeneemt naar de geschiedenis van Biddinghuizen, de eerste bewoners maar ook bespreekt wat er allemaal gebeurd is/staat te gebeuren in de feestweek. Dit doet Rob niet alleen, per uitzending schuiven er enkele gasten aan tafel aan. De uitzending vindt live plaatst in de feesttent welke mensen kunnen bijwonen, maar ook live te volgen is via de social mediakanalen.
 
Kinder/spel middag van 12.00 tot 16.00 uur
Voor de kinderen wordt er een spelletjes parcours uitgezet in de feesttent, hier kunnen de kinderen zich lekker uitleven. De (oud Hollandse) spellen staan klaar voor jong en oud. Voor de kleinsten zal er 2x een poppenkast voorstelling zijn. Deelnemen aan de spelletjes is gratis.
 
Biddinghuizen Goes live van 19.00 tot 22.00 uur
In samenwerking met inloophuis de Kans wordt een muzikale avond georganiseerd, waarin dorpsgenoten zullen optreden. Welke plaatselijke talenten gaan we tegenkomen die avond? Bent u nieuwsgierig geworden, kom gezellig kijken en meezingen. Bezoekers mogen gratis naar binnen.
 

Donderdag 5 oktober:

Biddinghuizen in beweging van 09.00 tot 09.30 uur
Deze ochtend starten we met een half uurtje sporten onder leiding van een instructeur.
Iedereen jong en oud kan meedoen.  Dit sportieve half uurtje vind plaats in de feesttent. Komt u ook gezellig meedoen? Deelname is gratis.
 
Biddinghuizen 60 JR live van 10.00 tot 10.30 uur
Net zoals gisteren staat er weer een informatief half uurtje voor de boeg. Het thema 60 jaar staat centraal in deze feestweek.
De uitzending vindt live plaatst in de feesttent welke mensen kunnen bijwonen, maar ook live te volgen is via de social media kanalen.
 
Heel Biddinghuizen bakt cupcakes
Dit jaar geen cake of taart maar cupcakes. Wie bakt dit jaar de mooiste cupcake? Kijk naar de voorwaarde en doe mee. Voor de eerste 15 aanmeldingen stellen we een starterspakket Cupcake bakken beschikbaar, dus geef je snel op. De cupcakes kunnen gebracht worden tussen 12.00 en 13.00 uur, daarna gaat een jury de cakejes beoordelen. 
 
Verenigingen markt van 18.00 tot 21.00 uur
Vind jij hier je nieuwe hobby of sport? Vele verengingen zullen zich tentoonstellen in de feesttent. Wie weet trekken ze met deze presentatie wel nieuwe leden voor hun club. Wilt u deelnemen als vereniging/ stichting dan zijn de kosten €5,- per tafel.  Bezoekersentree is gratis.
 

Vrijdag 6 oktober:

Biddinghuizen in beweging van 09.00 tot 09.30 uur
Ook vandaag hebben de instructeurs van The Fitnesclub weer een half uurtje bewegen in elkaar gezet. Al ben je oud of jong iedereen kan meedoen. Zo blijven we allen fit en gezond. Zien we u ook tijdens de workout? Deelname is gratis.
 
Biddinghuizen 60 JR live van 10.00 tot 10.30 uur
Vandaag neemt de presentator u, de reporter en zijn gasten  mee in de geschiedenis van Biddinghuizen. Wie er deze ochtend aan tafel schuiven is nog een verrassing. U kunt het live in de tent bijwonen, maar het programma is ook live te volgen via de social media kanalen.
 
Dorpslunch van 11.30 tot 14.00 uur
Ook dit jaar mag de dorpslunch niet ontbreken in het programma.
Wat zal er dit keer op het menu staan?  Kom gezellig samen met andere dorpsbewoners lunchen.
Aan deze lunch zitten geen kosten. Opgeven is wel verplicht, dit kunt u doen door een gratis ticket te “kopen” bij de ticketshop of bij Boekenhuis van de Walle.
Met het meezichtspektakel van The Two Topperz.
 
Tentoonstelling geschiedschrijving van 14.00 tot 16.00 uur
Tijdens deze tentoonstelling wordt teruggeblikt hoe het 60 jaar geleden was. Wie was de eerst bewoner, waar stonden de eerst winkels. De medewerkers van de geschiedschrijving weten hier alles van. Kom gezellig langs en ga mee terug in de tijd. U kunt hier zo binnenlopen.
 

Zaterdag 7 oktober:

Biddinghuizen 60 JR live van 09.00 tot 09.30 uur
Dag 4 begint vandaag niet met bewegen maar met een terugblik tijdens Biddinghuizen 60 JR live.
In een half uur probeert presentator Rob, samen met enkele gasten er weer een mooi verslag van te maken. Kom ook de uitzending bijwonen, misschien hoort u wel nieuwe weetjes over Biddinghuizen.
De uitzending is ook live te volgen via de social mediakanalen.
 
Biddinghuizen in beweging van 10.00 tot 10.30 uur
Dag 4 van de workout en wel de laatste van een half uur. Een goed begin van de dag. Vandaag wordt een lange dag want er staat veel op het programma. Zoals eerder al vermeld het bewegen is voor jong en oud. De instructeurs zorgen dat iedereen mee kan doen, ook al gaat het allemaal iets langzamer. Deelname is gratis.
 
Braderie van 10.00 tot 16.00 uur
In het winkelcentrum zal er weer een gezellige braderie plaatsvinden. Koopt u hier uw nieuwe spulletjes?
 
Rommelmarkt van 10.00 tot 16.00 uur
Wie weet vindt u hier het pareltje waar u al zo lang naar opzoek was. Kom gezellig struinen langs de kramen. De rommelmarkt is zoals het woord het zegt voor 2e hands spulletjes, niet voor nieuw.
Wilt u zelf een tafel huren dan zijn de kosten €5,- De Rommelmarkt vindt plaats in de feesttent. Tijdens deze dag staat er een springkussen voor de kinderen. Bezoekersentree is gratis.
 
Hobbybeurs van 10.00 tot 16.00 uur
Iedereen heeft wel een hobby, Biddinghuizenaren laten die graag aan je zien.  Misschien vind je hier wel een nieuwe hobby. Wil je deelnemen aan de hobbybeurs dan zijn de kosten €5 voor een tafel. Bezoekersentree is gratis.
 
Demo medische diensten van 10.00 tot 16.00 uur
Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom nemen de EHBO-vereniging Biddinghuizen en de GGD je mee met de verzorging na een ongelukje. Diverse instanties zullen bijdragen aan deze dag.
Er zullen over de gehele dag (tussen 10:00 – 16:00 uur) diverse demonstraties gegeven worden.
Ook zullen andere zorg verlenende instanties hun bedrijf tentoonstellen. Locatie evenementen terrein bij de feesttent.
 
Feestavond van 20.00 tot 00.00 uur
Het dak gaat eraf, want zaterdagavond is het Opdreef festival. Met optredens van diverse artiesten.
Dit mag je niet missen, zorg dat je in het bezit bent van een ticket! Deze zijn te krijgen via het ticketkantoor en boekenhuis van de Walle. Ook bij de entree zijn tickets te koop. Voor de snelle beslissers zijn er beperkte Earlybirds tickets beschikbaar. Wees er snel bij want op=op.
 

Zondag 8 oktober:

RPM-marathon van 10.00 tot 13.00 uur
In samenwerking met The Fitnes club Biddinghuizen zal er een RPM (Raw Power Motion) marathon gehouden worden. Lijkt het je leuk om hieraan deel te nemen, lekker te fietsen op muziek? De kosten voor deelname zijn €5,- per uur. Wilt u niet meedoen, maar wel komen kijken dan bent u van harte welkom. Deelnemers dienen een ticket te kopen per uur. Bezoekersentree is gratis.
 
Biddinghuizen 60 JR live van 13.30 tot 14.00 uur
De laatste dag van de feestweek, dus ook de laatste keer dat 60 JR live plaats vindt in de feesttent. Afgelopen week hebben we veel informatie en geschiedenis gehad wat betreft het 60-jarig bestaan van Biddinghuizen. Nog 1 maal neemt presentator Rob je mee de geschiedenis in van Biddinghuizen, maar ook bespreekt wat er allemaal gebeurd is in de feestweek. Met behulp van gasten zal dit weer een mooie uitzending worden. De uitzending vindt live plaatst in de feesttent welke mensen kunnen bijwonen, maar ook live te volgen is via de social mediakanalen.  
 
Interreligieuze bijeenkomst van 16.00 tot 17.00 uur
De vrijwilligers van de werkgroep interreligieuze bijeenkomst hebben weer een mooie dienst voorbereid waarin alle geloofsgemeenschappen aan het woord komen. Deze dienst is bij te wonen in de feesttent. Entree is gratis
 
Dorpsmaaltijd van 18.00 tot 20.00 uur
Wat staat er deze avond op het menu? Komt u ook deelnemen aan de dorpsmaaltijd? Tijdens de maaltijd zal er een leuk muzikaal optreden op het programma staan. De kosten hiervoor zijn €7,50. Ticket kopen kan via het ticketkantoor of bij boekenhuis van de Walle.
 

OVERIGE INFORMATIE:

Locatie feesttent:                          
evenemententerrein Het Maaiveld
Verlengde Baan Biddinghuizen
 
Waar zijn de tickets te koop:   
Voor verschillende activiteiten moet men een ticket kopen om deel te nemen, dit kan bij:
Boekenhuis van de Walle   adres: Baan 22 Biddinghuizen
Ticketshop www.ticketkantoor.nl/shop/opdreeffestival
Of www.ijsvogel.net

Hapjes/drankje:
De hele week is tijdens alle activiteiten de bar geopend. Bij de bar, bemand door vele vrijwilligers van st. de IJsvogel, kunt u terecht voor een kopje koffie of thee, warme chocolademelk, frisdrank en andere drankjes. Ook kunt u terecht voor een lekker broodje.
Facebook Twitter
© 2023 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat