Home

Veteranen aanwezig op koningsdag

Veteranen aanwezig op koningsdag Biddinghuizen - 23 maart 2015.  Tijdens koningsdag 2015 in Biddinghuizen zullen diverse veteranen aanwezig zijn in Biddinghuizen. Dit gebeurt in samenwerking met het comité Veteranen gemeente Dronten.

Een jaar geleden werden de doelstellingen van de Veteranencommissie gemeente Dronten opnieuw geformuleerd. Twee ervan richten zich op het bevorderen van de sociale cohesie tussen de veteraan en samenleving in de gemeente.

In Dronten en Swifterbant wordt hier al gevolg aan gegeven door jaarlijks als veteranenorganisatie deel te nemen aan de plaatselijke dodenherdenking op 4 mei. Om het bevorderen van de sociale cohesie te intensiveren werd door het commissiebestuur enige tijd geleden besloten, daar waar mogelijk, in de drie kerkdorpen deel te nemen aan evenementen die gericht zijn op haar samenleving.

Overleg met o.a. de Stichting Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft ertoe geleid op 27 april a.s. (Koningsdag) hiermee een begin te maken. Naast het deelnemen als veteranen uit Biddinghuizen aan de ceremonie bij het publiekelijk hijsen van de driekleur gaat het om algemene informatieverstrekking en jeugd.

Omdat het hier de cohesie tussen veteraan en samenleving in Biddinghuizen betreft is de commissie van mening dat bij deelname aan deze activiteiten de participatie van veteranen woonachtig in Biddinghuizen onontbeerlijk is.

Bij deze roept de commissie veteranen uit Biddinghuizen, op om:
- massaal acte de presence te geven bij het publiekelijk hijsen van de driekleur op 27 april en
- te participeren in de opzet en uitvoering van de twee doelen.

Mocht u willen deelnemen aan de ceremonie bij het vlag hijsen en/of het plannen en uitvoeren van de verdere activiteiten op deze dag dan wordt u verzocht om dit via e-mail dan wel telefonisch vóór zaterdag 18 april kenbaar te maken aan penningmeester Frank Verspaget:

frankverspaget@chello.nl
mobiel: 0646078467.
Tel 0321-332426
De Garve 8
Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat