Home

Dorpsruzie bijgelegd

Biddinghuizen - 15 juni 2001.  Stichting in de maak

De lucht is weer opgeklaard in Biddinghuizen. Dorpsbelangen Biddinghuizen en de plaatselijke horeca kunnen weer samen door één deur. Er komt een stichting die in de toekomst grote evenementen in Biddinghuizen gaat organiseren.

Na een tweetal gesprekken tussen de betrokken partijen zijn alle vragen die er leefden beantwoord en alle onduidelijkheden opgelost. De oorzaak van alle problemen was miscommunicatietussen beide partijen, ontstaan na het afgelasten van de door Dorpsbelangen georganiseerde activiteiten op Koninginnedag.
Het Oranjefeest werd afgeblazen vanwege de angst voor verspreiding van het MKZ-virus mede ook op advies van de gemeente Dronten, om bij activiteiten elk besmettingsgevaar uit te bannen. Door communicatiestoornissen tussen Dorpsbelangen Biddinghuizen en de horeca raakten beide partijen met elkaar in de clinch. Er kwam een geruchtenstroom op gang in het dorp, betrokkenen en buitenstaanders stuurden ingezonden brieven naar de karnt. Het gevolg was dat beide partijen nog verder uit elkaar kwamen te staan.
Toen men het er over eens was dat zowel Dorpsbelangen Biddinghuizen als de horeca van Biddinghuizen schuld aan de geruchten hadden, waren de problemen snel uit de wereld.

Evenementen

De voorbereidingen om tot een Biddinghuizer stichting te komen voor het organiserenvan evenementen is in volle gang. De hoop is er op gevestigd om eind september een stichting in het leven te kunnen roepen, die net zoals in Swifterbant en Dronten de grote evenementen organiseert.

Zowel Dorpsbelangen Biddinghuizen als de horeca van Biddinghuizen zal via een afgevaardigde zitting nemen in het bestuur van de op te richten stichting.

Bron: Dagblad Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat