Home

Dankbericht Brunch en Interreligeuze Ontmoeting

Dankbericht Brunch en Interreligeuze Ontmoeting Biddinghuizen - 6 mei 2013.  Op zondag 28 april werd de dorpsbrunch en de Interreligeuze Ontmoeting gehouden in het kader van 50 jaar Biddinghuizen. De organisatie stuurde een dankbericht voor alle hulp tijdens deze dag.

Hieronder het dankbericht:

DANK JE WEL, Biddinghuizen!
We kunnen terugkijken op een fantastische dorpsbrunch en interreligieuze viering. Vanaf deze plaats in hoofdletters een welgemeend DANK JE WEL aan iedereen die meehielp dit gratis evenement mogelijk te maken. Nu al gaan er geluiden op om dit volgend jaar weer te organiseren. Want wat was het leuk!

Grote kans dat u erbij was op 28 april; bij de dorpsbrunch en de interreligieuze viering. Want de tent was helemaal vol met Biddinghuizenaren en mensen van daarbuiten die samen genoten van een heerlijke brunch om daarna samen 50 jaar goede samenwerking in Biddinghuizen te vieren. Het lijkt misschien lastig zoiets in economisch moeilijke tijden gratis toegankelijk te maken, maar dat viel in de praktijk reuze mee.Het was hartverwarmend te ondervinden dat mensen haast in de rij stonden om mee te werken. In de bediening, bij het klaarzetten van tafels en stoelen, bij de voorbereidingen voor de viering. Bedrijven boden gratis of tegen hoge korting hun diensten aan. Wat kunnen we daar als dorp trots op zijn.

En hoe bijzonder toch is de samenwerking tussen de kerken en de moskee. We kunnen rustig stellen dat we een voorbeeld voor de wereld zijn. Vanaf deze plaats wil de Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen (onderdeel van Dorpsbelangen) graag iedereen die meewerkte oprecht heel hartelijk bedanken. Dat is best lastig! Want het gevaar schuilt erin dat je iemand vergeet. En dat willen we niet, want IEDEREEN die meewerkte is belangrijk.Graag spreken we daarom met u af dat als er iemand NIET op onderstaande lijst van medewerkers staat die er WEL op hoort te staan, dat u dat laat weten via sameneenfeest@gmail.com of via telefoon 0321-332026. Dan vullen we volgende week op deze plaats de lijst aan.

Nou daar gaan we dan, in volstrekt willekeurige volgorde bedanken we:
Dorpsbelangen Biddinghuizen, Stichting De IJsvogel, Protestantse kerk Biddinghuizen, Turks-Islamitische vereniging, Rk parochie, Kerkcentrum De Voorhof en de Mimar Sinan moskee en al hun medewerkers en bestuurders voor de geweldige samenwerking. Stichting 50 jaar Dronten, dank je wel voor de subsidie. Alle Turkse dames die uren in de keuken hebben gestaan om de hapjes voor ons te maken, wat was het lekker!Henk Noome, dank voor je betrokkenheid. Erik van de Veen, de foto’s zijn prachtig geworden. We bedanken A. van Wees van wie we gratis kaas gekregen hebben. De bloemen op de tafels kregen we ook voor niets, van de firma Breg. Melk en karnemelk hebben we ook al niet hoeven betalen, die kwam van de familie Ketelaars. De eieren werden, gekookt en wel, helemaal gratis geleverd door de familie Ruiter. De Derwisj dansers brachten ons met hun prachtige optreden even in oosterse sferen.

Het Almere College Dronten leverde 20 zelfgebakken hartige taarten tegen kostprijs én leerlingen van die school hielpen bovendien bedienen tijdens de brunch, daarbij geassisteerd door Jolanda Noome, Tineke Stuifzand, Jose en Janine de Winter, Wilma de Vries, Mirjam en Maureen Bastiaanse, Ellen en Anne Graumans, Connie Oosterkamp, Lars Esselink, Henrieke en Reinder Polinder, Aisegul Genc, Pelin Akce, Nurgul en Ebru Yazici en Ina Tolsma . Hulde! Maris Sonores, we deden nooit vergeefs een beroep op ze. Jullie hebben prachtig voor ons gespeeld.

Marleen van Dieren en Martijn de Vries, wat waren die goed, zeg! C1000 waar we met korting boodschappen konden doen en ook nog terug mochten brengen wat over was en per ongeluk teveel besteld (dank je wel, Engelbert). Henk en Ria Potgieter, als altijd van de partij, wat fijn! De voorgangers, pastor Anne Marie Swater, ds. Bram Bregman en imam Mehmet Fehmi. De unieke samenwerking tussen de geloofsgemeenschappen in Biddinghuizen is iets waar we trots op mogen zijn. Jullie vervullen hierin een voortrekkersrol die vast niet altijd gemakkelijk is. Complimenten daarvoor.De burgemeester van de gemeente Dronten en zijn echtgenote; dank voor uw belangstelling. Mustafa Yazici en Sirin Genc, die de contacten met de Turkse gemeenschap in Biddinghuizen verzorgden. Leo Scholten, wat kan die man veel regelen, en dat geldt ook voor Anton Mangnus. Jacobien Remijn, voor de contacten met Dorpsbelangen en Stichting 50 jaar Dronten.

Wim Kapteijn, met zijn helikopterblik, zorgde ervoor dat niemand vergat wat ie moest doen en dat het plaatje compleet werd. De firma Slump, met wie het goed samenwerken was. Bina Smook, dacht mee in de organisatie en was ’s morgens om 8 uur al in de tent om alles voor de brunch in gereedheid te brengen. Mensen die gereserveerd hadden en toch niet konden komen, worden bedankt dat ze de moeite hebben genomen af te zeggen, zodat een ander in hun plaats kon deelnemen.

We vonden het heel bijzonder dat iedereen die zich opgegeven had er ook daadwerkelijk was! Joke Harms van Het Koetshuis, dank je wel voor de contacten met de voedselbank en de ouderensoos. Flevosap, voor niets gekregen van de familie Vermeulen. We hebben ervan genoten! Heida yoghurt, zoveel en eveneens gratis! Wat we over hadden hebben we aan de voedselbank gegeven en die waren er blij mee. Dank ook voor de inzet van Toos Mocking en Tijn Bouw die het baldakijn weer prima hebben opgehangen boven het podium. Overigens leenden wij dit baldakijn weer belangeloos van Jenny Bijsterbosch. Dank je wel!

Wim Smulders, Dorothee van Leer , Erdal Ulgur en Margriet van Woerden, voor hun voordracht over de geschiedenis van ons dorp. Ankie Zuiderwijk schreef er aan mee. Rita van Westen voor de PR en de notulen van de vergaderingen. KopieEnzo verzorgde de boekjes en de kaartjes. De beamer en het scherm leenden we van de familie de Vries. De beamer werd tijdens de viering bediend door Willem Visscher. BHZNet en Biddinghuizen Actueel, dank voor de communicatie met het dorp. Edwin Goudkuil ontwierp de poster. Jan van de Wiel, dank voor de toespraak. Het kinderkoor voor hun prachtige, vertederende optreden.Alle deelnemers aan brunch en viering; zonder jullie is er geen evenement en geen gezelligheid. Fijn dat jullie in grote getale gekomen zijn.

Deze lijst is indrukwekkend, maar zeker niet compleet. Via, via is er ook weer veel geregeld om alles voor elkaar te krijgen.

Aan u, als lezer, het verzoek de lijst aan te vullen met namen van personen, bedrijven en organisaties die er nog bij moeten. Volgende week treft u ‘m nog een keertje aan, compleet met uw aanvullingen. En mocht u uw mening willen geven over de brunch en de viering of suggesties voor een volgende keer, dan kan dat óók. We zien uw reacties graag tegemoet via sameneenfeest@gmail.com.


Klik hier voor alle foto's

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat