Home

Prachtige Koninginnedag in Biddinghuizen

Prachtige Koninginnedag in Biddinghuizen Biddinghuizen - 1 mei 2012.  Mooi weer, een goed bezochte vrijmarkt, fraai versierde fietsen, leuke spelletjes, muziek, geen incidenten en een spannend kampioenschap eieren gooien. Dat waren de kenmerken van een prachtig verlopen Koninginnedag in Biddinghuizen.

Mede door de inzet van heel veel vrijwilligers kijkt de organisatie met veel voldoening terug op deze dag.

Koninginnenacht
Het optreden van de band “No Brakes” in de feesttent op het evenemententerrein was het begin van een gezellig weekend en vormde daarmee tevens de aanloop naar Koninginnedag.Ruim driehonderd mensen waren zaterdagavond naar de tent gekomen om te genieten van de popformatie uit Kampen.

Lekkere dansnummers werden afgewisseld met uitstekend gespeelde classic popsongs. Hoewel het volgens de meeste bezoekers een gezellige avond was met goeie muziek had de organisatie graag meer mensen verwelkomt op deze Koninginnenacht.

Versierde fietsenoptocht en vrijmarkt
Traditiegetrouw begint de Koninginnedag op Het Plein. In aanwezigheid van de burgemeester werd ’s ochtends om negen uur de vlag gehesen door de scouts van de Osbornegroep. Nadat Maris Sonores het Wilhelmus gespeeld had kon het startschot gegeven worden voor de versierde fietsenoptocht.Kinderen hadden hun fiets, al dan niet met behulp van vader of moeder, weer prachtig versierd. Er liep zelfs een heus lammetje mee in de optocht. Er waren prinsessen, zusters, politievoertuigen en zelfs een compleet nagebouwde shovel. Nadat de versierde fietsenoptocht op het evenemententerrein was aangekomen gaf Majoretteclub “de IJsvogels” een demonstratie waarna de prijsuitreiking kon plaatsvinden. Alle deelnemende kinderen aan de optocht kregen een prachtige medaille en de mooiste fietsen werden beloond met een gouden medaille.Doordat veel mensen voor een kopje koffie, thee of appelsap met oranje tompoes in de tent kwamen was het gelijk ’s ochtends al heel gezellig. Van de springkussens, het Wii-spel en de aanwezige dansmatten in de tent werd volop gebruik gemaakt.

Het mooie weer zorgde er voor dat ook de behoorlijk grote vrijmarkt uitstekend bezocht werd. Een ongelukkige val van een passerende fietser, tijdens de vrijmarkt, leidde de aandacht nog even af maar verder is er de hele ochtend goed handel bedreven en keerden kinderen soms met meer speelgoed huiswaarts dan dat ze op de vrijmarkt verkocht hadden.De enorme stoet vrachtwagens van de Flevotruckerstour kwam ook dit jaar weer luid toeterend door ons dorp en vormde een indrukwekkend spektakel.Bungee Mexico, Sumoworstelen, springkussens, spelletjescirquit en ouder-kind competitie
Natuurlijk speelde het mooie weer een belangrijke rol op Koninginnedag maar het ruime aanbod van hele leuke spelletjes voor jong en oud droeg wel degelijk bij aan een sfeervolle middag op het evenemententerrein.

Vele kinderen hebben het spelletjescirquit volbracht, zijn geschminkt en hebben volop gebruik gemaakt van de springkussens, de dansmatten en het Wii MarioKart spel. Buiten de tent waren de BungeeMexico en het sumoworstelen ook zeer intrek bij de jeugd.Nieuw dit jaar was de ouder-kind competitie. Bij een drietal spelen, spijkerbroekhangen, het balletjes luchtspel en de hindernisbaan, konden ouders de strijd aangaan met hun kind. Met name het balletjes overbrengen met lucht was een leuk spel. In de tent gaf de judovereniging demonstraties van haar sport.

Dit jaar kon men, naast drinken, ook eten in de tent krijgen. Door medewerking van de Turkse Gemeenschap kon men de hele dag heerlijke turkse pizza of een broodje dönner eten. Kortom ’s middags waren er vele activiteiten en was het volop genieten in en bij de tent.

Biddinghuizer kampioenschap eierengooien
De hoofdmoot van het middagprogramma werd gevormd door het kampioenschap eieren gooien. Met het voordeel van de oostelijke wind zat er dit jaar een nieuw afstandsrecord in. Zowel bij de jeugd als bij de dames en heren werd er ver gegooid maar bleek het vangen niet zo makkelijk en verliep dan ook meestal niet vlekkeloos.Speaker Ane Sybesma deed weer verslag van de wedstrijd. Bij de dames werd er uiteindelijk een nieuw record gevestigd. Met een afstand van 27,25 meter mochten Monique van Luenen en Laura Geling de wisseltrofee in ontvangst nemen. Bij de heren ging de overwinning naar John Wijnands en Alfred van Luenen. Met een afstand van 45 meter waren zij dit jaar de besten. Dat ze daar enig geluk bij hadden werd duidelijk toen Tom en Rob van Woerkom buiten mededinging ruim 55 meter gooiden.

Een prachtige dag werd hiermee afgesloten. Velen bleven nog geruime tijd nazitten bij de tent. De organisatie moest de laatste bezoekers uiteindelijk met zachte dwang verzoeken huiswaarts te keren zodat het opruimen kon beginnen.

Met dank aan
Zoals al aangegeven zou zonder de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren deze dag niet georganiseerd kunnen worden. Tentenbouwers, EHBO, Maris Sonores, de Majoretteclub, verkeersregelaars, de judovereniging, mensen van de Turkse Gemeenschap, alle kinderen die vrijwillig hun fiets versierd hebben of op de vrijmarkt gestaan hebben of meegedaan hebben aan de vele spelletjes en alle vrijwilligers van Stichting de IJsvogel én de burgemeester bedankt voor deze dag. En bedankt dat u of jij bezoeker was van deze Koninginnedag!

Binnenkort staan alle foto’s weer op http://www.ijsvogel.net.

Wilt u sponsor of vrijwilliger worden bij Stichting de IJsvogel meldt u dan aan via info@ijsvogel.net.

Volgende activiteit is de avond4daagse van vijf tot en met acht juni! Graag tot dan.

Stichting De IJsvogel /Dorpsbelangen BiddinghuizenDiverse foto's

[fotoboek=2274]Foto's Koninginnenacht 2012[/fotoboek]
[fotoboek=2275]Foto's Koninginnedag 2012 (1)[/fotoboek]
[fotoboek=2276]Foto's Koninginnedag 2012 (2)[/fotoboek]
[fotoboek=2277]Foto's Koninginnedag 2012 (3)[/fotoboek]
[fotoboek=2278]Foto's Koninginnedag 2012 (4)[/fotoboek]

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat